Olipa mielessä vakaa tuotto, sijoitusten hajauttaminen tai alhaisen kustannustason kotimainen reaali-omaisuus, Metsänhaltija on erittäin hyvä valinta!

Metsä on houkutteleva sijoituskohde: riskitaso on matala, tuotto on vakaata ja omaisuus on hyvin suojassa inflaatiolta. Suomen Sijoitusmetsien perustama ja hallinnoima Metsänhaltijan Yhteismetsä tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden hyötyä metsän tuotosta erittäin turvallisesti ja täysin huoletta.

Sijoitusmetsät tunnetaan ammattilaisten ja suurmetsänomistajien luottokumppanina, joka tarjoaa osaamisellaan ja kokemuksellaan runsaasti lisäarvoa metsän tuottoa hakeville asiakkailleen. Metsänhaltijan Yhteismetsässä sijoittajan ei tarvitse olla ammattilainen, eikä mitään osaamista metsäalalta vaadita. Suomen Sijoitusmetsät huolehtii niin metsänhoidosta kuin yhteismetsän hallinnoinnista.

Hajautusta ja vakautusta

Metsänhaltijan Yhteismetsä on erinomainen keino hajauttaa sijoituksia ja vakauttaa salkun tuottoa. Metsänhaltijassa sijoitus kohdistuu metsäkiinteistöihin, joita Suomen Sijoitusmetsät hankkii sijoittajalle osaksi yhteismetsää. Uusia metsäkiinteistöjä hankitaan ympäri Suomen, joten osana yhteismetsää sijoitus hajautuu myös maantieteellisesti verrattuna yksittäisen metsäkiinteistön hankintaan.

Metsä on yleensäkin vakaasti tuottava omaisuusluokka, mutta Metsänhaltijan Yhteismetsä vakauttaa tuottoa entisestään. Yhteismetsämuotoisessa metsänomistuksessa tuotto tulee koko yhteismetsän tekemästä tuloksesta sekä yhteismetsän osuuden arvonnoususta. Käytännössä tämä tasoittaa tuoton vuosittaista vaihtelua ja tekee tuotosta paremmin ennakoitavan. Metsänhaltijassa metsän tuoton tekemisestä huolehtii Suomen Sijoitusmetsät vankalla kokemuksella.

Tuottoa ja kassavirtaa

Tavoitteena on jakaa vuosittain osakkaille 3 % yhteismetsän markkina-arvosta suoraan tilille. Tämä tulo on osakkaalle verovapaata, sillä verotettava toimija on yhteismetsä. Kokonaistuottotavoitteemme on 6 %, jossa mukana ovat myös puustopääoman nettokasvu sekä markkinahintatason muutokset.

Tuotto siis realisoituu osakkaille vuosittain tuloksesta jaettavan ylijäämän muodossa sekä osuuksien luovutuksen yhteydessä. Yhteismetsän ja osuuden arvo määritetään neljästi vuodessa omaisuuden markkina-arvoon perustuen, joten osuuksien arvo on kaiken aikaa hyvin tiedossa niin osakkailla kuin markkinoilla. Osuuksia voi luovuttaa myös pienemmissä erissä, jolloin pääsee hyötymään pienten yhteismetsäosuuksien kysynnästä.

Matalan kustannus- ja riskitason reaaliomaisuutta

Metsänhaltijan Yhteismetsä on sijoituskohteena sekä varsin riskitön että hyvin maltillisesti hinnoiteltu. Suomen Sijoitusmetsien hallinnointipalkkio on 0,65 % arvosta vuositasolla. Osakkaille ei toiminnasta tule mitään kuluja. Sijoittamisesta koituu kustannuksina vain hankittavan metsäkiinteistön kaupankäynnin kulut, joista ylivoimaisesti suurimpana varainsiirtovero 3 %. Sijoitusmetsät myös perii hankinnasta palkkion, mutta tätä vastaan sijoittaja saa yhteismetsän osuuksia, joten kyseessä ei ole todellinen kustannus.

Metsänhaltijan Yhteismetsä madaltaa jo ennestään maltillisia metsäsijoittamisen riskejä. Suomen Sijoitusmetsät varmistaa, että yhteismetsään valikoituu hyvin tuottavia metsiä oikeaan hintaan ja ympäri Suomen. Sijoitusmetsät myös hoitaa yhteismetsän metsiä alan huippuammattilaisen kokemuksella. Metsänhaltijan Yhteismetsä tarjoaakin ammattimaisesti hoidetun omaisuuden vakaata tuottoa passiivisen sijoituksen kulurakenteella täysin huolettomasti.

Samankaltaiset artikkelit