Metsän­haltijan Yhteis­metsään liittyminen

Metsänhaltijan Yhteismetsään pääsee mukaan kolmella tavalla.
Tutustu eri tapoihin liittyä ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.

1.

Metsäalueen liittäminen osuuksia vastaan

Metsänomistaja voi liittää metsätilansa tai osan siitä Metsänhaltijan Yhteismetsään. Alueen liittäminen tarkoittaa sitä, että liitetty alue siirtyy yhteismetsän hallintaan, ja vastineeksi liittäjä saa yhteismetsän osuuksia liitetyn alueen arvoa vastaavan määrän. Liittäjästä tulee yhteismetsän osakas, joka saa osuuttaan vastaavan osan yhteismetsän tuloksestaan jakamasta ylijäämästä sekä vastaavan äänivallan osakaskunnan kokouksessa. Metsänhaltijan Yhteismetsään voi liittää alueita ympäri Suomen.

Alueliitos on liittäjälle vaivaton, turvallinen ja läpinäkyvä prosessi. Se aloitetaan Suomen Sijoitusmetsien suorittamilla maastomittauksilla, joihin perustuen annetaan tarjous alueen liittämiseksi Metsänhaltijan Yhteismetsään. Tarjous perustuu metsän markkinahintaan, ja se on suoraan vertailukelpoinen muiden metsäomaisuutta koskevien ratkaisujen kuten tilan myymisen kanssa.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen laaditaan sopimus alueen liittämisestä. Allekirjoitusten jälkeen haetaan Maanmittauslaitokselta liittämistoimitusta, jonka loppuun saattamisessa kestää yleensä pari-kolme kuukautta. Alueliitos on virallinen ja liittäjä virallisesti yhteismetsän osakas, kun osuus on merkitty kiinteistörekisteriin. Metsänhaltijan Yhteismetsässä oikeus ylijäämään lasketaan kuitenkin jo liittämissopimuksen allekirjoituspäivästä, jolloin myös alueen hallintaoikeus siirtyy yhteismetsälle.

2.

Rahapanoksella liittyminen

Jos sinulla ei vielä ole liitettävää metsäaluetta, ei hätää! Metsänhaltijan Yhteismetsään pääsee mukaan myös sijoittamalla, siis rahapanoksella. Sijoittajalle prosessi on yksinkertainen, ja Suomen Sijoitusmetsät huolehtii liittymisen jouhevasta etenemisestä. Aluksi laaditaan hankintatoimeksianto Suomen Sijoitusmetsille, joka hankkii sijoittajan nimissä liitettävän alueen. Metsätilojen hankinta on yksi Sijoitusmetsien kärkiosaamisalueista, ja rahapanoksella liittyminen Metsänhaltijan Yhteismetsään onkin kenties tehokkain tapa sen hyödyntämiseen!

Rahapanosliitoksella pääsee mukaan 30 000 euron sijoitussummasta alkaen. Alle 100 000 euron toimeksiannot toteutetaan ryhmänä. Toimeksiannon myötä Sijoitusmetsät etsii ja hankkii liitettävän metsäalueen, joka on yhteismetsän kannalta tarkoituksenmukainen ja tuottava. Metsäalueen hankinnan jälkeen prosessi jatkuu tavallisen metsäalueen liittämisen tavoin. Lopputuloksena sijoittajasta tulee Metsänhaltijan Yhteismetsän osakas oman, itsenäisen osakastilan omistajana. Osuuksia Metsänhaltijan Yhteismetsästä rahapanoksella liittyjä saa määrän, jonka arvo vastaa sijoittajan omaa osuutta kauppahinnasta + hankintapalkkiosta.

Ponsse metsässä
Metsä

3

Osuuden hankkiminen

Osakkaaksi pääsee myös ostamalla myynnissä olevia Metsänhaltijan Yhteismetsän osuuksia. Myynnissä olevia yhteismetsäosuuksia voit tarkastella esimerkiksi Suomen Sijoitusmetsien ylläpitämällä yhteismetsäosuuksien kauppapaikalla osoitteessa https://sijoitusmetsat.fi/yhteismetsat/yhteismetsaosuuksien-kauppapaikka/.

Metsänhaltijan Yhteismetsän ja Suomen Sijoitusmetsien tavoitteena on, että Metsänhaltijan Yhteismetsän osuuksilla käydään markkinahintaista kauppaa ja että osuudet ovat kysyttyjä. Toisaalta tavoitteena on, että osuuden ostaja kykenee mahdollisimman tarkasti määrittämään oman maksuvalmiutensa ja vertailemaan osuuksia vaihtoehtoisten, vastaavan riskitason sijoitus- ja säästötuotteiden kanssa. Toisin sanoen tavoitteena on tehokas markkina ja likvidi osuus.

Tämän mahdollistamiseksi Metsänhaltijan Yhteismetsä ja Suomen Sijoitusmetsät ovat sitoutuneet yhteismetsän hoidon tuottavuuteen, kestävyyteen ja läpinäkyvyyteen, raportoinnin kattavuuteen ja avoimuuteen sekä osuuskaupankäynnin tukemiseen. Metsänhaltijan Yhteismetsän osuuksista kiinnostuneen kannattaa olla myös suoraan yhteydessä Suomen Sijoitusmetsiin.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä!

Helpoiten saat meihin yhteyden täyttämällä oheisen yhteydenottolomakkeen. Suomen Sijoitusmetsien henkilöstö on Sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Voit myös soittaa Suomen Sijoitusmetsien asiakaspalveluun numeroon 010 5730 200

Aapo Anola-Pukkila

Aapo Anola-Pukkila

Asiakkuuspäällikkö 050 572 3473 aapo.anola-pukkila@sijoitusmetsat.fi
Teemu Silmu

Teemu Silmu

Palvelupäällikkö FM, MMM, Metsänhoitaja
0456104968
teemu.silmu@sijoitusmetsat.fi

Suomen Sijoitusmetsät on kumppanisi metsänomistuksen ratkaisuissa. Olemme palvelleet markkinoiden vaativimpia asiakkaita menestyksekkäästi ja suurella volyymilla niin metsäsijoittamisessa kuin metsäomaisuuden hoidossakin. Metsänhaltijan Yhteismetsässä osaamisemme on nyt myös metsänomistajan hyödynnettävänä koko laajuudessaan.
Ota yhteyttä, jutellaan lisää!

Lue tietosuojaseloste →