Metsän­haltijan Yhteis­metsä

Mikä?

Mikä on Metsänhaltijan Yhteismetsä?

Metsänhaltijan Yhteismetsä on Suomen Sijoitusmetsien hallinnoima, valtakunnallisesti toimiva ja laajeneva yhteismetsä, joka valjastaa metsänomistajan hyödyksi Suomen Sijoitusmetsien rautaisen kokemuksen ja tietotaidon metsätaloudesta, metsäomaisuuden hallinnoinnista ja metsäsijoittamisesta.

Metsänhaltijan Yhteismetsän toiminta perustuu avoimuuteen, läpinäkyvyyteen sekä tuoton ja ympäristöarvojen ammattitaitoiseen yhteensovittamiseen metsänhoidossa.

Metsänhaltijan Yhteismetsä tarkoituksena on tarjota metsänomistajalle tapa nauttia metsäomaisuutensa tuotosta mutta samalla vapautua itse metsän hallinnoinnin taakasta. Metsänhaltijan Yhteismetsän toiminnasta ja ammattimaisesta hoidosta vastaa yhteismetsän hoitokunta ja Suomen Sijoitusmetsät. Metsänhaltijan Yhteismetsässä metsäomaisuutta hoidetaan kestävästi, ammattimaisesti ja luontoarvot turvaten. Metsänhaltijan Yhteismetsä on täysin kotimainen ratkaisu, ja se mahdollistaa erittäin näppärän ja tehokkaan sukupolvenvaihdoksen.

Taimikko

Ratkaise metsänomistuksesi vaivattomasti!

Yhteismetsä
Ponsse kesä
Metsämaisema

Miksi?

Miksi liittyä Metsänhaltijan Yhteismetsään?

Metsänhaltijan Yhteismetsässä saat metsäomaisuudellesi ammattimaisen, tuottavan hoidon ilman omia velvoitteita tai vaivaa. Metsänhaltijan Yhteismetsä on turvallinen ratkaisu sinulle, joka haluat vähentää vaivaasi metsänomistajana, saada metsällesi parhaan mahdollisen hoidon tai ratkaista kerralla metsänomistustilanteesi.

Yhteismetsä jakaa tuloksestaan osakkaille verotonta ylijäämää.

Tuottava ja ammattimainen

Metsänhaltijan Yhteismetsä tarjoaa osakkailleen erinomaista tuotto metsästä. Tuotto muodostuu osakkaille jaettavasta verovapaasta ylijäämästä ja osuuksien arvon noususta. Metsänhaltijan Yhteismetsässä tuotto on vakaata ja erittäin kilpailukykyistä. Tuoton takeena on Suomen Sijoitusmetsien ja huippuosaavan hoitokunnan ammattitaito ja kokemus. Metsänhaltijan Yhteismetsä tarjoaa tasaisen, verotehokkaan ja ennustettavan tulonlähteen metsästä. Metsänhaltijan Yhteismetsän osakkuus ei maksa mitään. Myös liittyminen on maksutonta!

Vastuullinen ja läpinäkyvä

Metsänhaltijan Yhteismetsän metsänhoito on kestävää, pitkäjänteistä ja luontoarvot turvaavaa. Yhteismetsämme toiminta perustuu läpinäkyvyyteen. Tämä tarkoittaa selkeää, ymmärrettävää ja yhdenvertaista toimintaa liittämistilanteissa, vertailukelpoista, markkinahintaan perustuvaa arvonmääritystä sekä säännöllistä ja kattavaa raportointia. Tuotamme runsaasti tietoa niin osakkaille kuin myös yhteismetsästä kiinnostuneille. Näin huolehdimme myös osuuksien eli osakkaiden omaisuuden arvon kehittymisestä.

Vaivaton ja näppärä

Yhteismetsän perusajatuksena ja lähtökohtana on tarjota kenen tahansa saataville tuottava ja äärimmäisen vaivaton yhteismetsämuotoinen metsänomistaminen. Tavoitteenamme on, että osakkaaksi on hyvin helppo tulla, ja osakkuudesta on tarpeen tullen myös helppoa ja taloudellista luopua. Metsänhaltijan Yhteismetsä on erittäin näppärä metsäomaisuuden sukupolvenvaihdoksen keino: siirrä siis metsäsi seuraavalle polvelle tavalla, jota perilliset kiittävät!

Mitä maksaa?

Mitä maksaa liittyminen Metsänhaltijan Yhteismetsään?

Lähtökohtaisesti ei mitään. Alueen liittämisestä ei peritä maksua, ja liittämisen maanmittaustoimituksen maksaa valtio. Osakkuus ei myöskään maksa osakkaalle mitään. Liittämisestä ei aiheudu veroseuraamuksia, eikä käytetty metsävähennys tuloudu verotettavaksi.

Yhteismetsällä ja Suomen Sijoitusmetsillä on pitkäaikainen palvelusopimus, josta aiheutuvista kustannuksista vastaa sopimuksen mukaisesti Metsänhaltijan Yhteismetsä.

Liittämistarjousta varten Sijoitusmetsät suorittaa liitettävällä alueella maastomittaukset. Maastotyöt eivät maksa alueen liittäjälle mitään, mikäli liittäjä hyväksyy markkinahintaan perustuvan liittämistarjouksen sen voimassaoloajan puitteissa.

Metsänomistaja

Fiksua, turvallista ja verotehokasta metsänomistusta!

Puupino
Ponsse metsässä
Talvi vanha männikkö

Sijoitus­metsät

Hallinnointi ammattilaisten käsissä

”Suomen Sijoitusmetsät on metsäkiinteistömarkkinoiden huippuasiantuntija. Sijoitusmetsät on erikoistunut metsätilojen hankitaan, arvonmääritykseen sekä metsäomaisuuden hallinnointiin. Toimimme Metsänhaltijan Yhteismetsässä hallinnoitsijana. Hallinnointimme takaa, että yhteismetsä tulee hoidettua ammattimaisesti, tehokkaasti sekä vastuullisesti.”

-Mika Venho Suomen Sijotusmetsät Oy:n yrittäjä

Suomen Sijoitusmetsät on kumppanisi metsänomistuksen ratkaisuissa. Olemme palvelleet markkinoiden vaativimpia asiakkaita menestyksekkäästi ja suurella volyymilla niin metsäsijoittamisessa kuin metsäomaisuuden hoidossakin. Metsänhaltijan Yhteismetsässä osaamisemme on nyt myös metsänomistajan hyödynnettävänä koko laajuudessaan.

Sijoittaja,
kiinnostaako ammattimaisesti hoidettu metsäomaisuus?

Metsänhaltijan Yhteismetsään on mahdollista liittyä myös rahalla. Liittyminen on tehokas ja vaivaton tapa sijoittaa kotimaiseen, ammattimaisesti hoidettuun ja vakaasti tuottavaan metsäomaisuuteen. Tuloksesta maksettava ylijäämä on osakkaalle verotonta tuloa, eikä sen hankkimiseksi tarvitse tehdä itse mitään.

Metsä on vakaa, suhdannevaihtelulta ja inflaatiolta hyvin suojaava omaisuuslaji, jolla on hyvät näkymät vihreämmän tulevaisuuden raaka-aineiden ja ratkaisujen tuottajana. Metsänhaltijan Yhteismetsä tarjoaa tilaisuuden sijoittaa suomalaiseen metsään ilman mitään omaa aihepiirin osaamista

Sijoittaminen tapahtuu toimeksiantona Suomen Sijoitusmetsille, joka on kymmenen vuoden ajan tuottanut metsäsijoittamisen palveluja niin yksityisille kuin institutionaalisille tahoille. Sijoitusmetsät on ammattilaisten luottokumppani ja metsäkiinteistömarkkinan monipuolisin ja osaavin toimija.

Ammattimaista omaisuuden hoitoa

Metsänhaltijan Yhteismetsässä omaisuuden hoidosta vastaa Suomen Sijoitusmetsät, joka on metsäsijoittamisen ja markkinalähtöisen arvonmäärityksen edelläkävijä. Metsäomaisuutta hoidetaan parasta kokonaistuottoa tavoitellen sekä metsäluonnon monimuotoisuus turvaten. Omaisuuden arvosta ja tuotosta sekä Yhteismetsän toiminnasta raportoidaan säännöllisesti niin osakkaille kuin muille kiinnostuneille.

Vakaata, vaivatonta tuottoa

Yhteismetsän tuotto muodostuu tuloksesta jaettavasta ylijäämästä ja osuuden arvon noususta. Ylijäämä on osakkaalle verotonta tuloa. Yhteismetsän osuuden arvo määritetään metsäomaisuuden markkina-arvoon perustuen. Sijoituksen kustannus on maltillinen. Tavoitteenamme on likvidi, erittäin kysytty osuus. Tämän tavoitteen saavutamme mm. tuottavalla omaisuuden hoidolla sekä avoimella ja läpinäkyvällä raportoinnilla.

Helppo ja turvallinen prosessi

Metsänhaltijan Yhteismetsän ja Suomen Sijoitusmetsien tavoitteena on nostaa yhteismetsämuotoinen metsänomistaminen muiden säästämisen ja sijoittamisen tapojen rinnalle. Sijoittaminen Metsänhaltijan Yhteismetsään on helppo ja turvallinen prosessi. Suomen Sijoitusmetsät hankkii sijoittajalle liitettävän alueen tehokkaasti ja markkinoiden parasta asiantuntijuutta hyödyntäen. Osuuksien likviditeetti on Yhteismetsällemme keskeinen arvo.

Metsänhaltijan Yhteismetsä
Puupino
Metsä

Dokumentit

Lataa Metsänhaltijan Yhteismetsän dokumentteja

Yhteismetsän hallinta ei ole vain puun kasvua ja metsätaloutta, se on myös paperityötä. Tärkeät asiakirjat muodostavat perustan jokaiselle päätökselle ja toiminnalle, mitä yhteismetsässämme tehdään. Ne kertovat yhteismetsämme hallinnan avoimuudesta, läpinäkyvyydestä ja vastuullisuudesta.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä!

Helpoiten saat meihin yhteyden täyttämällä oheisen yhteydenottolomakkeen. Suomen Sijoitusmetsien henkilöstö on Sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Voit myös soittaa Suomen Sijoitusmetsien asiakaspalveluun numeroon 010 5730 200

Aapo Anola-Pukkila

Aapo Anola-Pukkila

Asiakkuuspäällikkö 050 572 3473 aapo.anola-pukkila@sijoitusmetsat.fi
Teemu Silmu

Teemu Silmu

Palvelupäällikkö FM, MMM, Metsänhoitaja
0456104968
teemu.silmu@sijoitusmetsat.fi

Suomen Sijoitusmetsät on kumppanisi metsänomistuksen ratkaisuissa. Olemme palvelleet markkinoiden vaativimpia asiakkaita menestyksekkäästi ja suurella volyymilla niin metsäsijoittamisessa kuin metsäomaisuuden hoidossakin. Metsänhaltijan Yhteismetsässä osaamisemme on nyt myös metsänomistajan hyödynnettävänä koko laajuudessaan.
Ota yhteyttä, jutellaan lisää!

Lue tietosuojaseloste →